середу, 10 лютого 2016 р.

Кінезіологічні вправи

   

 Кінезіологія  наука про розвиток розумових здібностей і фізичного здоров’я через певні рухові вправи. Її використовують у всьому світі понад 2 тисячі років. Саме ці вправи дозволяють покращити функції головного мозку, які відповідають за психічні процеси та інтелект. 
Тобто,  кінезіологія  –  гімнастика для мозку. 

Кінезіологічні  вправи
1 Вправа « Кнопка мозку»          
 Однією рукою легко масажуємо по черзі заглиблення між першими й другими ребрами в зоні ліворуч і праворуч. Друга рука знаходиться на пупку, що дозволяє зосередити увагу на центрі ваги тіла. 5–7 хв вправ на день підвищує рівень розумової енергії.
 2 Вправа «Танок»
 Ліву руку стисніть у кулак, великий палець відставте вбік, кулак розверніть пальцями до себе. Правою рукою прямою долонею в горизонтальному положенні доторкніться до мізинця лівої. Після цього одночасно змініть положення правої та лівої рук. Досягайте високої швидкості зміни положень.
 3 «Вухо — ніс»
   Лівою рукою беремося за кінчик носу, а правою — за протилежне вухо. Відпускаємо вухо і ніс, плескаємо в долоні, змінюємо положення рук.
4 «Кулак-долонька-ребро»
Послідовна зміна положення рук: кулак, долоня, ребро. Спочатку виконуємо правою рукою, потім — лівою, а після цього — двома руками .
5 «Колечко»
 Почергово й щонайшвидше перебираємо пальці рук, з’єднуючи в кільце з великим пальцем, послідовно з указівного до мізинця.
6 «Окуляри»
7 «Будинок - їжачок - замок»

8 «Заєць - коза – виделка»

Немає коментарів:

Дописати коментар