четвер, 15 червня 2017 р.

Прості правила для батьків


Результат пошуку зображень за запитом "дети читают"

Як прищепити дитині любов до читання
Починайте рано 
З самого народження давайте дітям різні книжки, читайте казки і вірші. У міру дорослішання дитини, у доступних місцях повинні бути книги з щільними сторінками, і ви побачите, як їй буде цікаво розглядати сторінки.

Дотримуйтесь ритуалу читання
Традиція читати перед сном – завжди відмінна ідея. Це прекрасні моменти спілкування, єднання, переживання приємних емоцій від прочитаного, довірчих і щирих розмов з мамою, татом чи бабусею в затишній вечірній тиші, при приглушеному світлі.
Заохочуйте самостійне читання
Як тільки дитина навчиться читати, введіть наступне правило: спочатку вона повинна прочитати одну сторінку у день, а з часом обсяг прочитаного збільшиться. Вона сама буде вибирати, що їй цікаво, але читання має бути обов’язковим.
Оточуйте дитину книгами
У дитини у кімнаті з самого дитинства повинна бути шафа або полиця, у якій стоять книги та енциклопедії, розраховані на її вік і трохи старше. До цієї полиці завжди повинен бути вільний доступ, щоб можна було вибрати самостійно, яку наступну книгу читати.
Підтримуйте інтерес
Не потрібно говорити дитині, що читати. Тільки в якості поради. Нехай у неї сформуються свої переваги у літературі. А для того, щоб підтримати її інтерес, обговорюйте з нею прочитані книги.
Читайте самі

Особистий приклад – найважливіший. Якщо вдома ніхто не читає, у будинку немає хороших книг, то не варто очікувати, що можливо прищепити дитині любов до того, що не роблять самі батьки.

Немає коментарів:

Дописати коментар